Haarlem Buitenbeeld

Haarlem Buitenbeeld is een podcast over verschillende kunstwerken in de publieke ruimte in Haarlem. Marius Bruijn (erfgoedspecialist en theatermaker) en Sietske Roorda (kunsthistorica en publicist) onderzoeken en maken een hoorspel over de kunstwerken om vervolgens de kunstwerken samen te bespreken. Met een open blik, bekritiseren zij zo de kunst en omgeving, en gaan op zoek naar de verborgen verhalen achter de kunstwerken.

Aflevering – Sprookjes en jeugdherinneringen
Aan het Spaarne bij de Langebrug bevindt zich een sprookjesachtig prieel en in de gevel van de Verweyhal zijn twee grote manden vol fruit te vinden. De grote kleurrijke keramische kunstwerken van de uit Barcelona afkomstige kunstenaar Dora Dolz spreken tot de verbeelding. In deze aflevering gaan Sietske en Marius op zoek naar hoe deze kunstwerken de publieke ruimte van Haarlem wat Spaanse warmte geven.

Haarlem Buitenbeeld · 2. Sprookjes en jeugdherinneringen

Aflevering – Een vuilnisbelt voor kunst
Aan de rand van Haarlem bevindt zich het Burgemeester Reinaldapark, dat nog maar een paar decennia geleden de vuilnisbelt van de stad was. Nu is het een mooi groen park vol met joggers, wandelaars, honden, spelende kinderen en abstracte kunst. In deze aflevering onderzoeken Sietske en Marius drie van deze kunstwerken, die voorheen ergens anders stonden, en hier een nieuw thuis hebben gevonden.

Haarlem Buitenbeeld · 5. Een vuilnisbelt voor kunst

Luister alle afleveringen.

Deze productie is gemaakt in samenwerking met 37PK en mede mogelijk gemaakt door het Cultuurstimuleringsfonds van de Gemeente Haarlem en het Prins Bernhard Cultuurfonds.